Bienvenue au monde francophone.

Ici on va publier des tuyaux, des articles, des textes sur le français et le monde où on parle français. Vous pourrez aussi trouver de l'information sur les études de français.

Välkommen till den franskspråkiga världen. Här kan du läsa texter om länder där man talar franska, tips och artiklar. Du kommer också att kunna få information om franskstudierna.

Sök artiklar om grammatik och andra ämnen i etikett-listan till höger, eller leta i arkivet längst ned till höger.

Vill du skicka en fråga, klicka på Enregistrer un commentaire under vilken artikel som helst.

För aktuell information om franska i år 9, kan du klicka på
den här länken.

mardi 24 juin 2008

Gateau de chocolat à la française

Livet är inte bara grammatik, det är mat också. Inte minst för fransmännen, som älskar att äta god mat. Här kommer ett recept på hur man gör en fransk kladdkaka.

Ingrédients.
  • 100 grammes de beurre ou de margarine
  • 100 grammes de chocolat
  • 2 œufs
  • 2 décilitres de sucre
  • 1,75 décilitre de farine de blé
Blanda äggen och sockret i en bunke. Rör mycket försiktigt. Vispa icke!

Smält smöret och chokladen. Om man börjar smälta smöret och sedan försiktigt lägger i chokladen går det bra, om man rör om försiktigt och har på mycket låg värme.

Rör i mjölet i äggblandningen.

Rör ner smöret och chokladen i bunken, litet åt gången.

Ha smörpapper i botten på en form. Grädda i 250 grader i 10 - 15 minuter. Kakan skall inte vara torr. Låt den kallna på ett fat.

Aucun commentaire:

Le temps des Cathédrales

Ave Maria païen

Lune

Les cloches

Les cloches de Notre-Dame